بیل گیتس، بنیانگذار 68 سالهی غول نرمافزاری مایکروسافت و یکی از مدافعان سرسخت هوش مصنوعی، بار دیگر در مورد آیندهی این فناوری سخن گفته است. او از طریق وبلاگ رسمی خود GatesNotes دیدگاه خود را در مورد هوش مصنوعی بیان کرد. در این نوشتهی بلند 6000 کلمهای، گیتس هوش مصنوعی را به عنوان یک فناوری انقلابی ستایش کرد و به پیشبینیهای خود دربارهی این فناوری پرداخت. او گفت که هوش مصنوعی قادر است مسیر نوآوری را تقویت کند. در حالی که او از جنبهی انقلابی هوش مصنوعی تعریف میکرد، تأثیرات احتمالی آن بر جهان را برشمرد.
بنیانگذار مایکروسافت سپس به تأمل در مورد جهانی که به سرعت در حال تغییر است پرداخت. او گفت که جهان امروز شبیه به عصر اینترنت در اوایل دهه 1990 است، زمانی که فناوری جدید در حال شکل دادن به جهان بود. گیتس گفت که هوش مصنوعی نیز میتواند به همان اندازه تأثیرگذار باشد.
گیتس بر اهمیت هوش مصنوعی برای رسیدگی به نابرابریهای جهانی و توانمندسازی نسلهای آینده تأکید کرد. او گفت که هوش مصنوعی میتواند برای بهبود آموزش، مراقبتهای بهداشتی و اقتصاد استفاده شود. همچنین میتواند برای ایجاد مشاغل جدید و ایجاد فرصت برای همهی افراد استفاده شود.
سالهای اولیهی یک عصر جدید اغلب با تغییرات زیادی همراه است. اگر سن و سالی دارید، ابتدای گسترش اینترنت را به یاد بیاورید. در ابتدا، احتمالاً کمتر کسی را میشناختید که از آن استفاده کند، اما به تدریج رایجتر شد تا اینکه یک روز متوجه شدید که اکثر مردم آدرس ایمیل دارند، چیزهایی را به صورت آنلاین خریداری میکنند و از موتورهای جستجو برای پاسخ به سوالات خود استفاده میکنند.
برای گیتس، نوآوری یک مفهوم کلیدی است که هم Microsoft و هم بنیاد گیتس را به پیش میبرد. نوآوری در قرن گذشته به دستاوردهای قابل توجهی منجر شده است و زندگی را با اختراع برق، اتومبیلها، داروها و هواپیماها بهبود داده است. او خاطرنشان میکند که انقلاب فناوری اطلاعات به طور قابل توجهی بهرهوری را بهبود بخشیده است. به گفتهی او، اقتصادهای موفق آنهایی هستند که صنایع نوآورانهای را پرورش میدهند که با تغییرات جهان سازگار هستند. او به نوآوری در بهداشت جهانی اشاره کرد و این که نرخ مرگ و میر کودکان از سال 2000 به نصف کاهش یافته است.
داستان مورد علاقهی من در مورد نوآوری با یکی از آمارهای مورد علاقهی من شروع میشود: از سال 2000 تعداد کودکانی که قبل از رسیدن به پنج سالگی میمیرند، به نصف کاهش یافته است.
گیتس معتقد است که این دستاورد به دلیل نوآوریهای علمی در توسعهی واکسن، تولید ارزانتر و سریعتر و تحویل موثر در مناطق دورافتاده است.
ما اکنون فقط در ابتدای این گذار هستیم. این یک دوران هیجانانگیز و البته گیجکننده است، و اگر هنوز نتوانسته اید بهترین بهره را از هوش مصنوعی ببرید، تنها نیستید. من هم فکر میکردم امسال از ابزارهای هوش مصنوعی برای بررسیهای استراتژی بنیاد استفاده کنم، این کار به خواندن صدها صفحه مطالب توجیهی نیاز داشت که یک هوش مصنوعی میتوانست آنها را به طور دقیق برای من خلاصه کند. اما عادات قدیمی سخت است که ترک شوند، و من در نهایت آن را به همان روش قدیمیام انجام دادم.
بیل گیتس هوش مصنوعی را به عنوان یک ابزار قدرتمند برای نوآوری و پیشرفت میبیند که میتوان از آن برای مدیریت چالش های بزرگی مانند تغییر آب و هوا، بیماری و فقر استفاده کرد. او در یادداشتش به کار بنیاد گیتس در زمینه کاربرد هوش مصنوعی در پروژههای آفریقا اشاره کرد، کارهایی مانند افزایش عملکرد محصولات کشاورزی و نظارت بر بیماری ها.
گیتس اشاره کرد که پتانسیل هوش مصنوعی برای افزایش سرعت رشد نوآوری، منجر به کشفهای جدید در حوزههای مختلف خواهد شد. او پیشبینی میکند که هوش مصنوعی نقشی مهم در ایجاد تغییرات در حوزههایی مانند بهداشت، آموزش و کشاورزی داشته باشد. اگرچه گیتس به طور کلی به هوش مصنوعی خوشبین است، اما همچنین نیاز به توسعهی مسئولانه و ملاحظات اخلاقی را گوشزد میکند. او تأکید دارد که حائز اهمیت است که هوش مصنوعی از لحاظ اخلاقی توسعه یابد و اطمینان حاصل شود که هوش مصنوعی به انسانیت ارتقاء میدهد و موجب تشدید نابرابریهای موجود در جهان نمیشود.
موانع قابل توجهی باقی مانده است، اما من خوشبین هستم که ما آنها را حل خواهیم کرد. و من از دیدن این که بسیاری از محققان در حال فکر کردن به نحوه پیاده سازی فناوریهای جدید در کشورهای کم درآمد هستند، الهام می گیرم.
منبع: Indianexpress.com
دیدگاه خود را بنویسید