وصل کردن لپ تاپ به تلویزیون ترفند بسیار جالبی است که از طریق کابل HDMI و به صورت بلوتوثی و بی سیم امکان پذیر است. با اتصال لپتاپ به TV، حتی در یک تلویزیون غیر هوشمند، از تماشای فیلم، گوش دادن به موسیقی و اجرای برنامهها روی صفحه بزرگتر لذت ببرید!
در این مقاله از اچ پی کالا، ۵ روش وصل کردن لپ تاپ به تلویزیون با کابل HDMI، بدون سیم و با دانگل بلوتوث را به شما آموزش میدهیم.
سادهترین روشها برای انتقال تصویر و صدا از لپتاپ به صفحه تلویزیون عبارتند از:
- وصل کردن لپ تاپ ویندوز به تلویزیون با کابل HDMI
- اتصال مک بوک به TV بدون سیم
- اتصال لپ تاپ به تلویزیون در ویندوز 11 بدون کابل (Miracast)
- اتصال لپ تاپ به تلویزیون هوشمند بدون کابل (Chromecast)
- وصل کردن مک بوک به تلویزیون با بلوتوث
چگونه لپ تاپ را به تلویزیون وصل کنیم؟
وصل کردن لپ تاپ به تلویزیون یک تکنیک بسیار عالی است که از طریق آن می توانید تصاویر و ویدئوهایی روی سیستم خود را در اندازه چند برابر بزرگتر مشاهده کنید. تصور کنید در یک دورهمی خانوادگی، قصد دارید عکس های روی لپ تاپ خود را به حاضرین در سالن نشان دهید، مانیتور سیستم شما کوچک است و امکان این وجود ندارد که عکس ها را همزمان به همه نشان دهید. برخی اوقات نیز در کلاس درس هستید، و می خواهید مطالب آموزشی خود را به شاگردان خود نشان دهید، چه چیزی بهتر از این که لپ تاپ خود را به تلویزیون وصل کنید!.
خوشبختانه، امکان این وجود ندارد که مطالب آموزشی خود را از طریق میتوانید تقریباً هر تلویزیونی—حتی مدلهای غیر هوشمند—را به یک سینمای خانگی تبدیل کنید؟ چه از طریق کابل HDMI و چه به صورت بیسیم با فناوریهایی مانند AirPlay ، Miracast یا Chromecast، اتصال لپتاپ ویندوزی یا مکبوک به تلویزیون بسیار سادهتر از آن چیزی است که تصور میکنید.
روش اول: وصل کردن لپتاپ به تلویزیون با کابل HDMI
برای اتصال لپ تاپ به تلویزیون در ویندوز 10 با کابل hdmi کافی است مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید. در وصل شدن لپ تاپ به تلویزیون با کابل یک سری نکات وجود دارد که در زیر به آنها اشاره می کنیم.
مرحله ۱: پورت خروجی ویدیو در لپتاپ را چک کنید.
اکثر لپتاپهای ویندوزی دارای پورت HDMI هستند، اما برخی از آنها از فرمتهای دیگری مانند DisplayPort یا USB-C استفاده میکنند. اگر لپتاپ شما پورت HDMI ندارد، میتوانید از یک مبدل اچ دی ام آی مناسب برای تبدیل سیگنال لپتاپ به فرمتی که تلویزیون شما پشتیبانی میکند، استفاده کنید.
- به عنوان مثال، اگر لپتاپ شما دارای پورت DisplayPort است، میتوانید از مبدل دیسپلی پورت به HDMI استفاده کنید.
مرحله ۲: مبدل رابه پورت ویدیو لپتاپ متصل کنید (در صورت نیاز)
اگر لپتاپ شما پورت HDMI ندارد، می توانید از مبدل HDMI به دیسپلی استفاده کنید و نوع مناسب آن را به پورت ویدیو لپتاپ وصل کنید. پس از اتصال مبدل، میتوانید کابل HDMI را به آن متصل کنید.
مرحله ۳: تلویزیون را با کابل HDMI به لپتاپ متصل کنید
اگر از مبدل استفاده میکنید، یک سر کابل HDMI را به مبدل و سر دیگر را به پورت HDMI تلویزیون وصل کنید. اگر لپتاپ شما پورت اچ دی ام آی دارد، کافی است کابل HDMI را مستقیماً به هر دو دستگاه متصل کنید.
- اگر تلویزیون شما چندین پورت HDMI دارد، شماره پورتی که استفاده میکنید را به خاطر بسپارید، زیرا ممکن است نیاز داشته باشید آن را با ریموت کنترل انتخاب کنید.
- اطمینان حاصل کنید که طول کابل اچ دی ام آی به قدری مناسب است که کشیده نمی شود.
- جهت خرید کابل hdmi برای اتصال لپ تاپ به تلویزیون به فروشگاه hpkala مراجعه کنید.
مرحله ۴: با استفاده از کنترل TV ورودی تلویزیون را به HDMI تغییر دهید
با استفاده از ریموت کنترل تلویزیون، ورودی (Input یا Source) را به HDMI تغییر دهید. به عنوان مثال، اگر کابل اچ دی ام ای را به پورت شماره 2 وصل کردهاید، ورودی HDMI 2 را انتخاب کنید.
مرحله ۵: فیلم یا موسیقی را پخش کنید یا برنامههای مورد علاقه خود را باز کنید.
هر کاری که روی لپتاپ انجام میدهید، اکنون روی صفحه تلویزیون نیز نمایش داده میشود. از آنجایی که HDMI صدا را نیز انتقال میدهد، صدا باید از طریق تلویزیون پخش شود.
- اگر صدا از تلویزیون شنیده نمیشود، روی آیکون صدا در نوار وظیفه کلیک کنید و خروجی صدا را به HDMI یا نام تلویزیون تغییر دهید.
روش دوم: اتصال مکبوک به تلویزیون (با کابل)
مرحله ۱: پورت خروجی ویدیو در مکبوک را بررسی کنید.
اکثر تلویزیونها پورت HDMI دارند، اما همه مکبوکها این پورت را ندارند.
- اگر مکبوک پرو از 2021 تا 2025 دارید، یک کابل HDMI معمولی هم کار شما را راه می اندازد.
- اگر مک بوک شما پورت اچ دی ام آی ندارد، اما به درگاه تایپ سی مجهز می باشد، میتوانید از مبدل USB-C به HDMI مناسب استفاده کنید.
- برای اطلاع از نوع پورتهای ویدیویی مکبوک خود، به صفحه پشتیبانی اپل مراجعه کنید.
مرحله ۲: مبدل hdmi را به لپتاپ متصل کنید (در صورت نیاز).
اگر مکبوک شما پورت اچ دی ام آی ندارد، از یک مبدل hdmi مناسب استفاده کنید و آن را به پورت ویدیو لپتاپ وصل کنید.
مرحله ۳: کابل HDMI را به تلویزیون وصل کنید.
اگر مکبوک شما پورت HDMI دارد، یک سر کابل HDMI را به مکبوک و سر دیگر را به تلویزیون وصل کنید. در غیر این صورت، کابل USB-C، Thunderbolt یا Mini DisplayPort را به مبدل وصل کرده و سپس کابل HDMI را به تلویزیون متصل کنید.
- حواستان به شماره پورتی که کابل را به آن وصل می کنید باشد، چرا که هنگام تغییر ورودی به کارتان می آید.
مرحله ۴: ورودی تلویزیون را به HDMI تغییر دهید.
با استفاده از ریموت کنترل تلویزیون، ورودی را به HDMI تغییر دهید. اگر چندین پورت HDMI دارید، مطمئن شوید که پورت صحیح را انتخاب کردهاید.
مرحله ۵: صفحه نمایش را تنظیم کنید (اختیاری).
اگر صفحه نمایش مکبوک شما در تلویزیون به درستی نشان داده نمیشود، میتوانید با فشار دادن کلیدهای Option + F1 و تنظیم اسلایدر "Underscan"، اندازه تصویر را تنظیم کنید.
.مرحله ۶: فیلم یا موسیقی را پخش کنید یا برنامههای مورد علاقه خود را باز کنید
هر کاری که روی مکبوک انجام میدهید، اکنون روی تلویزیون نیز نمایش داده میشود. اگر صدا از تلویزیون پخش نمیشود، به بخش System Preferences > Sound بروید و خروجی صدا را به HDMI تغییر دهید.
روش سوم: اتصال لپ تاپ به تلویزیون در ویندوز 11 بدون کابل (Miracast)
مرحله ۱: لپتاپ و تلویزیون را به یک شبکه Wi-Fi متصل کنید.
اگر هر دو تی وی و کامپیوتر از Miracast پشتیبانی میکنند، میتوانید لپتاپ را به تلویزیون متصل کنید و بدون اینکه نیاز به کابل داشته باشید، صدا و تصویر را روی تلویزیون داشته باشید.
- اگر مطمئن نیستید که تلویزیون شما از فناوری Miracast پشتیبانی میکند، میتوانید با فشار دادن دکمه Menu یا Setup روی تلویزیون، به دنبال گزینههایی مانند "Miracast"، "Wi-Fi Casting" یا "Screen Casting" بگردید. همچنین ممکن است با فشار دادن دکمه Input یا Source روی ریموت کنترل، یکی از این گزینهها را به عنوان یک منبع جداگانه پیدا کنید.
- اگر تلویزیون شما از Miracast پشتیبانی نمیکند، میتوانید از یک آداپتور Miracast که به تلویزیون وصل میشود یا دستگاههایی مانند Roku که از Miracast پشتیبانی میکنند، استفاده کنید.
- در صورتی که تلویزیون شما از Miracast پشتیبانی نمیکند، ممکن است از Chromecast پشتیبانی کند. این یعنی میتوانید ویدیو و صدا را از طریق مرورگرهایی مانند Chrome یا Edge به تلویزیون استریم کنید.
- چنانچه تلویزیون اندرویدی دارید یا از دستگاههایی مانند Amazon Fire Stick، NVIDIA Shield TV یا کنسولهای بازی مانند Xbox One یا PS5 استفاده میکنید، میتوانید از Chromecast استفاده کنید. برای این روش، به بخش «اتصال لپتاپ ویندوزی به تلویزیون با Chromecast» مراجعه کنید.
مرحله ۲: Action Center (ویندوز ۱۰) یا Network (ویندوز ۱۱) را باز کنید.
در ویندوز ۱۰، روی آیکون Action Center و در ویندوز ۱۱، روی آیکون Network کلیک کنید.
- در ویندوز ۱۰، روی آیکون Action Center کلیک کنید. این آیکون شبیه یک حباب گفتوگوی مربعشکل است و معمولاً در سمت راست ساعت، در گوشه پایینراست صفحه نمایش قرار دارد.
- اگر از ویندوز ۱۱ استفاده میکنید، به جای آن روی آیکون Network (شبکه) کلیک کنید. این آیکون شامل چند خط منحنی است و در سمت راست آیکون صدا قرار گرفته است.
مرحله ۳: گزینه Connect (ویندوز ۱۰) یا Cast (ویندوز ۱۱) را انتخاب کنید.
اگر پس از کلیک روی آیکون Network در ویندوز ۱۱، گزینه Cast را مشاهده نکردید، روی آیکون مداد (پنجره ویرایش) که در گوشه پایینراست منو قرار دارد کلیک کنید. سپس روی +Add (افزودن) کلیک کرده و گزینه Cast را انتخاب کنید. با این کار، قابلیت Cast به منوی شما اضافه میشود و میتوانید از آن استفاده کنید.
مرحله ۴: تلویزیون یا دستگاه پخش مورد نظر را انتخاب کنید.
دستگاههای پشتیبانیکننده Miracast که در حال حاضر روشن و در دسترس هستند، در لیست نمایش داده میشوند. دستگاه مورد نظر خود را انتخاب کنید. با کلیک روی تلویزیون یا دستگاه پخش مورد نظر، لپتاپ شما بلافاصله به تلویزیون متصل میشود.
- پس از اتصال، ممکن است از شما خواسته شود کدی که روی صفحه تلویزیون نمایش داده میشود را وارد کنید تا فرآیند اتصال کامل شود.
مرحله ۵: فیلم یا موسیقی را پخش کنید یا برنامههای مورد علاقه خود را باز کنید.
هر کاری که روی لپتاپ خود انجام میدهید، اکنون روی صفحه تلویزیون نیز نمایش داده میشود. علاوه بر این، از آنجایی که HDMI صدا را نیز انتقال میدهد، صدا باید از طریق تلویزیون پخش شود، نه لپتاپ.
- اگر صدا از تلویزیون شنیده نمیشود، روی آیکون صدا در نوار وظیفه (کنار ساعت در گوشه پایینراست صفحه) کلیک کنید و نام تلویزیون یا دستگاه پخش خود را به عنوان خروجی صدا انتخاب کنید.
برای قطع اتصال، به منوی Cast یا Connect برگردید و Disconnect را انتخاب کنید.
روش چهارم: اتصال لپ تاپ به تلویزیون هوشمند بدون کابل (Chromecast)
مرحله ۱: لپتاپ و تلویزیون را به یک شبکه Wi-Fi متصل کنید.
اگر تلویزیون شما از فناوری Chromecast پشتیبانی میکند (از جمله تلویزیونهای اندرویدی یا مبتنی بر گوگل و دستگاههای پخش استریم) برای پخش فیلمها، سریالها و هر محتوای دیگری از مرورگرهای Chrome یا Edge روی تلویزیون خود، میتوانید از Chromecast استفاده کنید.
- اکثر دستگاههای پخش رایج، از جمله دستگاههای Amazon Fire TV و کنسولهای بازی مدرن، از Chromecast پشتیبانی میکنند. همچنین میتوانید یک دانگل کروم کست را به پورت HDMI تلویزیون خود وصل کنید تا تلویزیون شما با این قابلیت سازگار شود.
مرحله ۲: مرورگر Chrome یا Edge را باز کنید.
هر دو سیستمعامل ویندوز ۱۰ و ویندوز ۱۱ به همراه مرورگر Microsoft Edge ارائه میشوند که میتوانید آن را از منوی ویندوز پیدا کنید. اگر ترجیح میدهید از مرورگر Chrome استفاده کنید، میتوانید آن را به جای Edge اجرا کنید.
مرحله ۳: محتوای مورد نظر را باز کنید.
به وبسایتهایی مانند Netflix یا YouTube بروید. سپس محتوا را پلی کنید تا روی تلویزیون شما پخش شود.
- همچنین این امکان را دارید که کل صفحه نمایش خود را به تلویزیون ارسال (Cast) کنید، به خصوص اگر بخواهید از برنامههای دیگری مانند پخشکننده رسانهای خود یا اپلیکیشن Netflix در ویندوز استفاده کنید. این گزینه به شما اجازه میدهد هر آنچه روی صفحه لپتاپ خود میبینید، روی تلویزیون نیز نمایش داده شود.
مرحله ۴: روی منوی سهنقطه کلیک کنید.
این منو در مرورگر Edge به شکل سه نقطه افقی در گوشه سمت راست و در کروم به شکل سه نقطه عمودی در بالا سمت راست قرار دارد.
مرحله ۵: گزینه Cast را انتخاب کنید.
در Chrome، این گزینه به نام "Cast…" و در Edge به نام "Cast media to device" نمایش داده میشود.
ابتدا باید گزینه More tools را انتخاب کنید و سپس روی cast media to device کلیک کنید.
همچنین ممکن است آیکون Chromecast را در بالای مرورگر مشاهده کنید—این آیکون شبیه یک مربع با یک خط منحنی در گوشه پایینچپ آن است.
مرحله ۶: روی گزینه sources کلیک کنید و منبع را انتخاب نمایید.
اگر میخواهید محتوای یک تب خاص از مرورگر خود را به تلویزیون ارسال (Cast) کنید، میتوانید این مرحله را رد کنید. اما اگر قصد دارید کل صفحه دسکتاپ خود را به تلویزیون ارسال کنید، از منویSources گزینه Cast desktop را انتخاب کنید. همچنین میتوانید یک فایل خاص را با انتخاب گزینه Cast file به تلویزیون ارسال کنید.
مرحله ۷: تلویزیون یا دستگاه پخش مناسب را انتخاب کنید.
پس از انتخاب دستگاه، محتوای شما روی تلویزیون نمایش داده میشود. برای قطع اتصال، گزینه "Stop casting" را انتخاب کنید.
روش پنجم: وصل کردن مک بوک به تلویزیون با بلوتوث (بیسیم)
مرحله ۱: مکبوک و تلویزیون vh به یک شبکه Wi-Fi وصل کنید.
اگر تلویزیون شما از AirPlay 2 پشتیبانی میکند، میتوانید مکبوک خود را به صورت بیسیم به تلویزیون متصل کنید.
مرحله ۲: روی آیکون Control Center کلیک کنید.
این آیکون شامل دو نوار لغزنده خاکستری است که در منوی بالای صفحه، در گوشه سمت راست قرار دارد. اگر از macOS Catalina یا نسخههای قدیمیتر استفاده میکنید، به جای آن، روی آیکونی که شبیه یکمربع با مثلث در منوی بالای صفحه است، کلیک کنید.
مرحله ۳: گزینه Screen Mirroring را انتخاب کنید.
با کلیک بر روی این گزینه، مکبوک دستگاههای پشتیبانیکننده AirPlay 2 را جستجو میکند.
- اگر از macOS Catalina یا نسخههای قدیمیتر استفاده میکنید، از این مرحله عبور کنید.
مرحله ۴: تلویزیون یا دستگاه پخش مورد نظر خود را انتخاب کنید.
دستگاه مورد نظر خود را انتخاب کنید. ممکن است نیاز به وارد کردن کدی که روی تلویزیون نمایش داده میشود، داشته باشید.
مرحله ۵: فیلم یا موسیقی را پلی کنید یا برنامههای مورد علاقه خود را باز کنید.
به محض اینکه تلویزیون یا دستگاه پخش مورد نظر را برای نمایش صفحه (Mirroring) انتخاب کنید، هر آنچه روی صفحه مکبوک شما نمایش داده میشود، روی تلویزیون نیز ظاهر خواهد شد. اگر هنگام فعال بودن این قابلیت، ویدیو یا صدا را روی کامپیوتر خود پخش کنید، محتوا روی تلویزیون نمایش داده شده و صدا نیز از آن پخش میشود.
- اگر صدا به جای تلویزیون از لپتاپ شما پخش میشود، روی آیکون صدا در منوی بالای صفحه (گوشه سمت راست) کلیک کنید و نام تلویزیون یا دستگاه پخش سازگار با AirPlay 2 را به عنوان خروجی صدا انتخاب کنید.
- اگر اندازه صفحه نمایش روی تلویزیون به درستی تنظیم نشده است، روی آیکون دو مربع آبی در گوشه بالای سمت راست صفحه کلیک کنید و نام تلویزیون یا دستگاه پخش خود را انتخاب کنید تا تنظیمات صفحه به درستی اعمال شود.
مرحله ۶: اتصال لپ تاپ را از تی وی قطع کنید.
برای قطع اتصال از تلویزیون، دوباره روی آیکون Control Center (دو نوار لغزنده) کلیک کنید، سپس Screen Mirroring را انتخاب کرده و نام تلویزیون یا دستگاه پخش خود را کلیک کنید تا اتصال قطع شود.
اگر از macOS Catalina یا نسخههای قدیمیتر استفاده میکنید، روی آیکون مستطیل با مثلث در مرکز آن کلیک کنید و گزینه Turn AirPlay Off را انتخاب کنید تا اتصال قطع شود.
سخن پایانی
با استفاده از این ۵ روش، میتوانید به راحتی لپتاپ خود را به تلویزیون متصل کرده و از تماشای فیلمها، گوش دادن به موسیقی و استفاده از برنامههای مورد علاقه خود روی صفحه بزرگتر لذت ببرید.
برای خرید انواع تبدیل HDMI و کابل مورد نیاز خود به فروشگاه اچ پی کالا مراجعه کنید. در این فروشگاه اینترنتی می توانید هر اکسسوری که نیاز دارید را با قیمت بسیار مناسب انتخاب کنید، هزینه آن را از طریق درگاه امن بانکی پرداخت نمایید و در اسرع وقت کالا خود را درب منزل تحویل بگیرید.
سوالات متداول درباره اتصال لپتاپ به تلویزیون
1- آیا میتوانم لپتاپ خود را به صورت بیسیم به تلویزیون متصل کنم؟
بله، اما اکثر تلویزیونها برای اتصال بیسیم نیاز به یک نوع گیرنده دارند. شما میتوانید از دستگاههایی مانندChromecast، Apple AirPlay یا اتصال بلوتوث استفاده کنید. این دستگاهها به شما امکان میدهند تا لپتاپ خود را به صورت بیسیم به تلویزیون متصل کنید.
2- نام دقیق کابلی که برای اتصال نیاز دارم چیست؟
رایجترین کابل برای اتصال لپتاپ به تلویزیون، کابل HDMI است. این کابل هم تصویر با کیفیت HD و هم صدا را به صورت دیجیتال انتقال میدهد و بسیار کاربردی است.
۳- پورت HDMI لپتاپ من (مثلاً Lenovo) کوچکتر از پورت HDMI تلویزیون است. آیا باز هم میتوانم از آن استفاده کنم؟
بله، اما شما به یک مبدل یا کابل mini/micro HDMI به HDMI نیاز دارید. این کابل یا مبدل به شما امکان میدهد تا لپتاپ خود را به تلویزیون متصل کنید، حتی اگر پورت HDMI لپتاپ کوچکتر باشد.
دیدگاه خود را بنویسید