سوکت: LGA1700 | چیپست: Intel Z790 | نسل پردازنده: نسل دوازدهم و سیزدهم | نوع رم: DDR5 | تعداد اسلات رم: 4 | معماری حافظه: دو کاناله | حداکثر حافظه قابل پشتیبانی: 128 گیگابایت | فرکانس RAM قابل پشتیبانی: تا 7800 مگاهرتز
محصولات مرتبط
مادربرد ایسوس Rog STRIX Z790-E WIFI با سوکت LGA1700 نسل 12th/13th
ASUS Rog STRIX Z790-E WIFI MOTHERBOARD
سری ROG Strix برند ایسوس برای گیمرها ساخته شده و اساسا کالاهای ردهی حرفهای و بسیار با کیفیت این کمپانی هستند. ASUS ROG STRIX Z790-E GAMING WIFI نیز مادربرد بسیار قدرتمند ایسوس خصوصا برای سیستمهای گیمینگ است. سیستم نورپردازی زیبا با تنظیمات و جلوههای فراوان، تجهیز هوش مصنوعی برای برای اورکلاکینگ و افزایش فرکانس هستههای پردازنده، پشتیبانی از ماژولهای رم DDR5، استفاده از اسلات PCI-e نسل پنجم تنها بخشهایی از ویژگیهای این مادربرد فوقالعاده هستند.
ایسوس مادربرد ASUS ROG STRIX Z790-E GAMING WIFI را طوری طراحی کرده تا کسانی که به اسمبل سیستم علاقه دارند و میخواهند قطعاتِ سیستمشان را خودشان انتخاب و نصب کنند ابتکار عمل و آزادیِ کامل داشته باشند. مادبرد با وجود این که بسیار حرفهای و با امکانات پیشرفته است، طوری طراحی شده که اسمبل سیستم و نصب قطعات را بسیار آسان میکند.
به طور مثال تنها با فشار یک دکمه میتوان پوشش روی اسلات PCI-e را باز کرد. پیچ کنار اسلات M.2 نیز باز کردن بخش نصب اساسدی و قرار دادن یا برداشتن تراشهی حافظه را بسیار ساده کرده است. کلید Clear CMOS پشت کیس تنها با یک فشار تنظیمات بایوس مادربرد را به حالت اولیه برخواهند گرداند.
پنل کوچک دیجیتالی روی مادربرد با یک عدد دو رقمی هر گونه مشکل یا موردِ فنی را گزارش میدهد تا تنها با خواندن کد به راحتی بتوان برای رفع ایراد راهنمایی گرفت. یک کلید کوچک Start نیز روی بُرد قرار دارد که هنگام تست مادربرد نیاز به دسترسیِ دستی به پینهای مادربرد را برطرف میکند و سرعت کار اسمبل و تست ماردبرد را افزایش میدهد.
قابلیت ASUS AI Overclocking از هوش مصنوعی برای اورکلاک کردن پردازندهی سیستم استفاده میکند. با بررسی سیپییو و وضعیت آن، فرکانس هسته در هر لحظه، پتانسیل بالقوهی خنک کنندگی، حداکثر توان سیستم در تامین برق، گردش هوا و دمای داخل کیس و فاکتورهای دیگر بهینهترین و بهترین تنظیمات برای اورکلاک کردن پردازدنده را تشخیص و گزارش میدهد.
اسلاتهای PCI-e مادربرد Strix Z790-E از نوع نسل پنجم هستند، و بیشترین پهنای باند و سرعت را برای نصب قطعات مختلف فراهم میکنند. پوشش مخصوص روی اسلات PCI-e برای حفظ امنیت و سلامت اسلات کاربرد دارد و از ورود گرد و غبار نیز جلوگیری میکند. به لطف این رابط پر سرعت، اسلات m.2 مادربرد میتواند از اساسدیهای بسیار پر سرعت تا 16 گیگابایت بر ثانیه پشتیبانی کند. بُرد این مدل از هشت لایه PCB بسیار فشرده طراحی شده که ولتاژ برق و تنظیم و کنترل جریان آن را به خوبی مدیریت میکند.
19 واحدِ تغذیه و پخش برق (مرحلهی توان یا Power Stage) هر کدام با ظرفیت 90 آمپر به راحتی نیروی لازم برای عملکرد پردازندههای نسل 13 اینتل با معماری رَپتور لِیک را فراهم میکنند. خازنها و دیگر اجزای بُرد اکترونیکی با مواد اولیه بسیار با کیفیت و مقاوم و اغلب از جنس آلومینیوم ساخته شدهاند و دوام و عمر بسیار بالایی دارند، همچنین مقاومت بالا در برابر فشار، جریان برق و حرارت. کانکتور برق اصلی مادربرد نیز به شکل دوال 8 پین طراحی شده و یک پروتکل قدرتمند برای اتصال مادربرد به پاورِ اصلی سیستم را فراهم میکند.
سری ROG ایسوس همیشه در پشتیبانی از جدیدترین و قویترین نسل حافظههای رَم خوشنام بوده است، و طبیعتا Strix Z790-E Gaming WiFi هم چنین است. اسلاتهای رم این مادربرد از ماژولهای DDR5 پشتیبانی میکنند و میتوانند نرخهای بسیار بالایی در جابجایی دیتا توسط رم تا بیش از 7 GT/s (هفت گیگا ترنسفر در ثانیه) را پشتیبانی کنند.
فریمویر مخصوص ایسوس برای ماژول رم موسوم به AEMP II یک قابلیت اختصاصی برای اور کلاک فرکانس رَم سیستم است. توسط AEMP II میتوان حتی رمهای چهار کاناله را نیز اور کلاک کرد. این قابلیت، فرکانس و سرعت رم را در حالات مختلف، مثلا هنگام بوت شدن سیستم، زیر فشار یا در حالتِ استراحت زیر نظر گرفته و در مواقع لازم کلاک رم را افزایش میدهد. قدرت AEMP II به مراتب از نسل پیشینِ خود بیشتر بوده و تقریبا با هر ماژول رمی سازگاری دارد.
حال بیایید پورتها، اتصالات و درگاههای Strix Z790-E Gaming WiFi را بررسی کنیم. این مدل به آداپتر وایفای مجهز است، یعنی برای فراهم کردن درگاه وایرلس و اتصال وایفای نیازی به آداپتر یا کارت شبکه نیست، و ماردبُرد به خودیِ خود دارای چنین قابلیتی است. نکتهی برجسته در این میان پشتیبانی از باند 6 گیگاهرتز است، فرکانسی که برای اتصال وایرس کمتر مرسوم بوده و مادربرد جدید ایسوس از این قابلیتِ مدرن به خوبی پشتیبانی میکند. این مادربرد میتواند تا هفت کانال 160 مگاهرتزی تشکیل دهد و پهنای باند بسیار بالایی برای ارسال و دریافت سیگنالهای وایفای ایجاد کند.
پورت شبکهی مادربرد نیز از نوع 2.5 گیگابیتی بوده و در صورتی که سرویسهای اینترنتی با سرعتی بالاتر از ADSL رایج استفاده میکنید، این پورت بسیار برای شما مفید خواهد بود. همچنین این مادربرد دارای دو پورت یواسبی 3.2 است که سرعتی بالغ بر 20 گیگابیت بر ثانیه فراهم میکند. پورتی که در جلوی سیستم قرار میگیرد میتواند شارژ باتری گوشی همراه و پاور بانک با توان 30 واتی را نیز فراهم کند.
از لحاظ قدرت و کیفیت صوتی، تکنولوژی سخت افزاری و نرم افزاریِ ایسوس موسوم به SupremeFX برای Strix Z790-E Gaming WiFi به کار رفته که شما را از استفاده از هر گونه کارت صدا بینیاز میکند. سیستم صوتیِ مادربرد از کُدینگ ALC4080 برای پخش صدا با کیفیت بسیار بالا تا 32 بیت و 384 کیلوهرتز بهره میبرد. خروجی صدا به آمپلیفایرِ Savitech مجهز بوده و میتواند صدا را برای انواع اسپیکر و هدفونی که به سیستم متصل کردهاید تقویت کند.
طراحی بسیار زیبا و منحصر بفرد مادربرد به گونهای است که به خوبی به سیستم گیمینگ شما ظاهری خاص ببخشد. بدنه و کاور اسلاتها از جنس آلومینیوم برس خورده، نورپردازی زیبای آرجیبی با جلوهی خاص لوگوی ROG ایسوس و هیت سینکهای فلزی همه و همه مادربرد Strix Z790-E Gaming WiFi را منحصر بفرد کردهاند. تکنولوژی ASUS Aura Sync امکانات فراوانی برای شخصی سازی و تنظیم جلوههای نوردهی آرجیبی کیس به شما خواهد داد. هدرهای آرجیبیِ به کار رفته در مادربرد نیز امکان اتصال انواع فن و تجهیزات نوردهی را فراهم میکنند.
تنظیمات بایوس موسوم به ASUS UEFI BIOS همانطور که از نامش پیداست از نوع UEFI بوده و تمام تنظیمات و امکانات مورد نیاز را در اختیار کاربرها میگذارد، از کسانی که اسمبل و تنظیم سیستم را به تازگی شروع کردهاند گرفته تا افرادی که در این کار با تجربه و خبره هستند و به امکانات و تنظیمات بسیار پیشرفته نیاز دارند.
هوش مصنوعی ایسوس موسوم به AI Cooling II سرعت و شدن چرخش فنهای کیس را به گونهای تنظیم میکند که در عین خنک نگاه داشتن سیستم، از صدای بیش از حد فنها و تولید نویز مزاحم جلوگیری شود. الگوریتمهای هوش مصنوعی با تست وضعیت سیستم، حرارت نقاط مختلف و پتانسیل سیستم خنک کننده برای کنترل این حرارت، بالانسترین میزان فعالیت فنها را پیدا میکنند تا سیستم خنک بمانند در حالی که به فنها فشار بیش از حد وارد نشود.
دیدگاه خود را بنویسید